100 ₴
Показати оптові ціни
Сочевичне борошно виготовляється із зерен сочевиці шляхом їх змішування.
В хімічному складі сочевичну борошна містяться Вітаміни: А, В1, В2, В5, В6, РР, Е; мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, марганець, залізо, хлор, йод, фосфор, натрій, фтор.
Особливістю сочевиці є те, що вона не накопичує в собі ніяких шкідливих речовин і завжди залишається чистою. Така мука корисна при цукровому діабеті, через властивості бобової культури знижувати рівень цукру в крові. Сочевиця відноситься до продуктів з низьким глікемічним індексом — вона зміцнює імунітет і покращує обмін речовин. У борошні з сочевиці, містяться речовини — ісофлавони, які запобігають розвиток онкологічних захворювань. Це речовина не втрачає активності при переробці бобових. Також вона корисна для людей з низьким гемоглобіном, для зростаючого організму, виводить токсини, благотворно впливає на мозкову діяльність.
У кулінарії чечевичная борошно застосовується для випічки печива галетного, можна додавати в тісто для хлібопічки. Також борошно з сочевиці додається в супи, в тісто для оладок, млинців, пісних коржів, супи.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 28,2 г
Жири: 1,0 г
Вуглеводи: 56,0 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1343 кДж/321 ккал
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Пакет |
Вага | 1 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Сочевиця |