Кунжутне борошно отримується шляхом подрібнення цілісних насіння сезаму або кунжутного макухи, що залишився після віджимання масла. Вона не містить глютен і складається більш ніж на 40% рослинного білка, відрізняється ніжно-горіховим смаком і ароматом. Своїм унікальними цілющими властивостями кунжутна борошно зобов'язана своїм хімічним складом, в який входять: вітаміни Е, В1, В2, В5, В6, В9, А і РР, корисні мінеральні речовини: кальцій, калій, магній, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, фосфор, натрій, а також амінокислоти, моно-і поліненасичені кислоти, антиоксиданти.
У кулінарії кунжутную борошно використовують для панірування котлет, зраз, биточків, риби. Така паніровка додасть блюдам тонкий горіховий смак і приємний аромат. Також з нього готують млинці, оладки, халву, тахін, кекси, хлібобулочні вироби, східні солодощі, додають в каші, соуси, сир, йогурт, салати.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 28,1 г
Жири: 9,2 г
Вуглеводи: 46,2 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1632 кДж/390 ккал