Борошно виробляють з насіння гарбуза шляхом їх переробки та подрібнення.
Порошок з насіння гарбуза – цінне джерело омега-3 жирних кислот (альфа-ліноленової), багатий вітамінами C, A, K, B3 і фолієвою кислотою (вітамін В9), мінеральні речовини (калій, марганець, магній, фосфор, залізо, кальцій, мідь, селен, цинк), не містить глютен.
Цей продукт виводить токсини і шлаки з організму, нормалізує рівень цукру в крові, зміцнює імунітет, надає позитивну дію на нервову і серцево-судинну систему, гормональний фон. Допомагає при захворюваннях шкіри, нирок, статевої системи, артриті, онкозахворюваннях, відмінне протипаразитарний, бактерицидний, протизапальний засіб. З метою лікування і профілактики гарбузове борошно застосовують при підвищених емоційних навантаженнях, нестачі енергії в осінньо-зимовий період, а також навесні – для заповнення вітамінного дефіциту (1-2 ч. л. порошку розчинити в молочних продуктах (кефір, йогурт, ряжанка тощо) та приймати 1-2 рази на день протягом 2-4 тижнів. Курс проводити 2-4 рази на рік).
У кулінарії борошно часто використовують у випічці хлібобулочних виробів, для приготування багатих білком коктейлів, посипають салати і каші, або додають в традиційні гарніри для розширення смакової палітри.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 26,2 г
Жири: 25,6 г
Вуглеводи: 32,4 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 2004 кДж/479 ккал