Морквяна борошно характеризується високим вмістом всіх мікроелементів та поживних речовин, що містяться в свіжому продукті і є дієтичною. Виготовляють борошно шляхом бережний низькотемпературного сушіння, що сприяє збереженню всіх корисних властивостей моркви.
Борошно з морквини багата каротином і вітаміном А, який сприяє поліпшенню зору. Борошно легко засвоюється на відміну від свіжої моркви. Вона високо цінується не тільки пекарями і кулінарами, але і дієтологами, косметологами.
Така мука, що містять рослинну клітковину, вітаміни А, В, С, Д, Е, К, РР, бета-каротин, а також мінерали (калій, бор, мідь, фтор, натрій, фосфор) і є натуральною добавкою до здорового харчування.
Борошно використовують для різної випічки (хліба, печива, пирогів, кексів тощо), додають її у овочеве пюре, соки, коктейлі та інші страви.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 7,8 г
Жири: 0,6 г
Вуглеводи: 49,2 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 946 кДж/226 ккал