160 ₴
Девзіра - особливий вид рису білого кольору, що вирощується переважно у Ферганській долині. Його особливість обумовлена спеціальним методом обробки - витримкою від року до трьох перед шліфуванням, з періодичним ополіскуванням водою. В результаті рис набуває специфічного відомого смаку і аромату - солодкуватий, з вираженим солодовим відтінком. Також він набуває незвичайного білого кольору і, що найголовніше, необхідної щільності. Рис девізу дуже важкий, він видає характерний хрускіт при розтиранні його на долоні.
Цей сорт зазвичай використовується для приготування справжнього ферганського (узбецького) плову. Рис чудово поглинає жир і вологу, в результаті рисові зерна буквально просочуються ароматом. Плов, приготовлений з рису дезіра, ніколи не перетвориться на кашу - він буде розсипчастим, зернятко до зернятка.
Даний вид рису вимагає тривалого замочування в холодній підсоленій воді та багаторазового промивання, щоб видалити всю пудру. Але результат стоїть витрачених зусиль – одного разу спробувавши справжній ферганський плов із дезіри, Ви надовго запам'ятаєте його запаморочливий аромат та особливий смак.
Рис, який продається у нас, досить великого розміру, зернятка рису рівні, щільні, рівномірно просушені.
Увага! Оскільки цей рис – автентичний продукт, вироблений традиційним способом, він густо покритий рисовою пудрою, у ньому можливі домішки у вигляді дрібних камінців. Рекомендуємо просіювати рис перед використанням.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Узбекистан |
Вага | 1 кг |
Вид крупи | Рисова |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |