90 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Білий перець - та сама рослина, що і чорний перець. Батьківщиною рослини вважається південно-західне узбережжя Індії. Якщо плоди перцю прибирають зрілими, коли вони почервоніли і легко відвалюються від грона, з них роблять білий перець. Для цього дозрілі плоди замочують у воді. Через кілька днів у процесі ферментації м'який оплодок легко відокремлюється від серцевини. Вилущені горошини стають кремово-білого кольору рівної кулястої форми, без оплодняка менш пекучі, ніж чорний перець, але більш ароматні, їх також застосовують у їжу і цінують вище чорного перцю.
Аромат білого перцю тонший, досить сильний, смак менш пекучий, ніж у чорного. Білий перець використовують у кулінарії як загалом (горошком), так і в меленому вигляді. Сфера та способи застосування майже такі ж, як і чорного перцю, проте на світовому ринку ця пряність через тонший аромат і менш пекучий смак цінується значно вище. На відміну від чорного, білий перець непридатний для солодких страв і напоїв. Найефективніше застосовувати білий перець у стравах з відвареного м'яса (особливо яловичини та телятини) та тіста. Досить часто ця пряність використовується у салатах та супах.
Основні | |
---|---|
Вага | 100 г |
Країна виробник | В'єтнам |
Упаковка | Дой-пак |
Склад | 100% перець білий |
Тип спецій | Перець білий |