252 ₴
Цедра – зовнішній шар шкірки апельсина, незамінний корисний продукт. Кількість цінних мінералів і вітамінів у цедрі часто перевищує їх вміст у самому фрукті. У його складі є селен, мідь, залізо, фосфор, калій, натрій, магній, кальцій, вітаміни А, групи В, фолієва кислота.
У східній медицині дуже цінують апельсинову кірку, використовуючи її у складі трав'яного чаю.
Крім корисних властивостей, цедра апельсина використовується в усьому світі як пряність, що має відмінний смак і аромат. Саме як натуральний ароматизатор цедру апельсина додають не тільки в кондитерські вироби, варення, компоти, а й у страви з птиці та м'яса.
Загальновідомо, що апельсин, як інші цитрусові, багатий на вітамін С. А чи відомо вам, що крім аскорбінки цей фрукт містить вітаміни В, Е, К, Р, каротин, а також кальцій, більша частина якого зосереджена якраз у скоринці. Її вживання є елементарною профілактикою проти остеопорозу, і відповідно неоціненним елементом у раціоні харчування дітей та людей похилого віку.
Ефірна олія апельсина, вичавлена зі шкірки, не тільки стимулює імунітет, але також діє заспокійливо на нервову систему, допомагаючи боротися з безсонням, стресами та нав'язливими страхами.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Вага | 500 г |
Ціна за 1 кг | 350 |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Пакет |
Тип спецій | Цедра апельсина |