225 ₴
Показати оптові ціниКуркума - це трав'яниста рослина сімейства Імбирні, кореневища куркуми використовують як лікувальний засіб, а також як приправу та натуральний барвник.
Корінь куркуми висушують і подрібнюють, при цьому природний яскраво-жовтогарячий колір кореня зберігається, колір страв покращується. Смак кореня куркуми слабо-пекучий, з ніжним горіховим присмаком.
До хімічного складу кореня входять вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Н і РР, бета-каротин, а також корисні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, йод , фтор, фосфор та натрій.
Ця спеція здатна покращити імунітет, нормалізувати вагу, позбавити кашлю, підвищити кількість лейкоцитів у крові. Користь куркуми також у її антибактеріальній та антисептичній дії. Вона діє як антибіотик, який не порушує мікрофлору ШКТ та не впливає руйнівно на печінку. При прийомі куркуми покращується діяльність внутрішніх органів та стимулюється травлення, нормалізується рівень цукру та холестерину в крові, вона позитивно впливає на репродуктивну систему. Також її додають у різні маски для обличчя, тіла та волосся.
У кулінарії куркуму додають у супи, випічку, м'ясні, рибні та овочеві страви, напої, десерти, суміш каррі. Перед використанням корінь перемелюють до потрібних розмірів.
Енергетична цінність: 325 кКал
Харчова цінність: Білки – 12.7 г, Жири – 13.8 г, Вуглеводи – 58.2 г
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Індія |
Упаковка | Дой-пак |
Склад | 100% сушений корінь куркуми |
Тип спецій | Куркума |