263 ₴
Показати оптові ціниСушена слива містить 9-17% цукрів — фруктози, глюкози, сахази, сахарози; органічні кислоти — яблучну, лимонну, щавлеву та трохи саліцилової; пектин; дубильні та азотисті речовини; вітаміни А, С, В1, В2, P; мінеральні речовини — велика кількість калію та фосфору, менше натрію, кальцію, магнію та заліза. У зливі дуже багато заліза та інших вітамінів, тому вона дуже корисна у разі авітамінозів і анемії (особливо залізодефіцитної). Завдяки ізобіллю баластних речовин, слива просто необхідна для шлунково-кишкового тракту. Так, під час захворювань шлунка досить лише 5-6 ягід на день. Слива (особливо сушена) має послаблювальний і сечогінний ефект, чинить цілющу дію у разі атеросклерозу, холециститу, хвороб печінки, серця, нирок, гіпертонії.
Країна виробник: Узбекистан
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 2,4 г
Жири: 0,6 г
Вуглеводи: 51,9 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 941кДж/225ккал.
Основні атрибути | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Узбекистан |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Сливи |