55 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Бурий рис нешліфований - це рис коричневого кольору, з якого не була видалена плодова і насіннєва оболонка.
Завдяки тому, що бурий рис зберігає оболонку, він також зберігає клітковину, вітаміни та мінерали — а триваліший процес варіння означає менший, порівняно зі звичайним білим, глікемічний індекс.
Головним мінералом у складі бурого рису є марганець – невелика порція повністю покриває добову норму. Також необхідно відзначити магній, селен та фосфор – вони необхідні для правильної роботи нервової системи організму.
Бурий рис - вміст вітамінів:
тіамін - 27% добової норми
ніацин - 25% норми
вітамін В6 - 25%
пантотенова кислота - 15%
вітамін Е - 6%
рибофлавін - 5%
фолієва кислота - 5%
Як варити бурий рис?
Найчастіше бурий рис вариться від 20 до 40 хвилин - у пропорції 1 до 2 (тобто на одну частину крупи необхідно дві частини води). Сіль додають наприкінці - це дозволяє уникнути жорсткості. Найпростіше готувати у мультиварці.
1 склянка бурого рису
2.5 склянки води
2 г солі
кип'ятити 5-8 хвилин, потім варити 20-30 хв на повільному вогні
перед подачею дати настоятися 10-15 хв
Зазначимо, що для збереження свіжості рис необхідно правильно зберігати – у закритій ємності, а також у сухому та прохолодному місці.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вид крупи | Рисова |
Упаковка | Пакет |
Вага | 0.5 кг |