140 ₴
Показати оптові ціниРис Басматі - один з найвідоміших і популярних світових сортів ароматного рису. Виходець з Індії і Пакистану, цей ароматний рис підкорив весь світ.
В Індії його називають "Королем Ріса", це дуже ароматний, вишукано довгий і тонкий сорт. Зерна басматі - найдовші в світі серед сортів рису, але головна його перевага - поєднання ніжності зерна, тонкого молочного аромату і властивості залишатися розсипчастим після приготування.
Під час обробки рису видаляється тільки сама верхня оболонка, саме зерно залишається в цілості й схоронності. Таким чином, зберігається вся користь рису сорту басматі. Басматі - це довгозерний рис з ніжною структурою зерна, незвичайним ароматом і неймовірно простим способом приготування.
Дуже добре поєднується з рисом зирой (кумином). Якщо під час приготування додати дрібку цільних зерен зіри, готову страву придбає ще більш пряний і східний колорит.
Плов з використанням басматі виходить не просто розсипчастим, зерна виходять одне-до-одного.
Рис басматі використовується, як самостійну страву, а також підходить для будь-якої страви.
Завдяки надзвичайному аромату і відмінним смаковим якостям, відварений рис басматі - це вже дуже смачний гарнір. Однак для посилення смакових якостей готового блюда в Індії кулінари додають в нього різноманітні прянощі і спеції - куркуму, тмин, лимонний сік, перець, кінзу, а також кокосове або кунжутне масло. Подавати його прийнято зі свіжими або тушкованими овочами. А в Європі, наприклад, рис басматі є прекрасним доповненням до м'яса - індички, яловичині або курки.
Поряд з високими гастрономічними якостями користь рису для організму людини просто безсумнівна. Так, у складі цього продукту міститься маса корисних речовин - клітковина, фолієва кислота, амінокислоти, крохмаль, залізо, фосфор, калій, ніацин, тіамін і рибофлавін. Регулярне вживання помірної кількості рису басматі в їжу забезпечує систематичне надходження глюкози в кров.
Крім того, користь рису басматі полягає і в змісті харчових волокон, які обволікають шлунок, захищаючи шлункову секрецію. А то, що в його складі зовсім немає холестерину, робить цей продукт актуальним для людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями.
Спосіб приготування:
1. Рис басматі промити в ситі під проточною водою. Це видаляє зайвий крохмаль і гарантує, що рис не буде липким і грудкуватим після приготування. Дати воді добре стекти.
2. Промитий рис додати в киплячу воду або бульйон. Зменшіть вогонь, поки вода не закипіла знову. Перемішати, щоб рис не прилипав до дна каструлі. Накрийте каструлю щільно прилягає кришкою і понизьте температуру. Нехай рис басматі вариться 15 хвилин без перешкод.
3. Через 15 хвилин зніміть каструлю з рисом з плити і дайте йому постояти 3-4 хвилини під кришкою. Рис вбере вологу, яка ще залишилася.
4. Зніміть кришку і збийте приготований рис басматі виделкою. Подавати відразу.
Смачного!
Країна виробник: Індія
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 7,1 г
Жири: 0,2 г
Вуглеводи: 71,2 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1347 кДж/322 ккал
Основні | |
---|---|
Вага | 1 кг |
Країна виробник | Індія |
Вид крупи | Рисова |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |