720 ₴
Показати оптові ціниРис Басматі "Qilla" - один з найвідоміших і найпопулярніших світових сортів ароматного рису. Виходець з Індії та Пакистану, цей ароматний рис підкорив увесь світ.
В Індії його називають "Королем Рису", це дуже ароматний, вишукано довгий та тонкий сорт. Зерна басматі найдовші у світі серед сортів рису, але головна його перевага — поєднання ніжності зерна, тонкого молочного аромату і властивості залишатися розсипчастим після приготування.
Під час обробки рису видаляється тільки верхня оболонка, саме зерно залишається в цілості. Таким чином, зберігається вся користь рису сорту басматі. Басматі - це довгозерний рис з ніжною структурою зерна, незвичайним ароматом і неймовірно простим способом приготування.
Дуже добре поєднується з рисом зіра (кумін). Якщо під час приготування додати щіпку цілісних зерен, готова страва набуде ще більш пряний і східний колорит.
Плов з використанням басматі виходить не просто розсипчастим, зерна виходять один-до-одного.
Завдяки надзвичайному аромату і відмінним смаковим якостям, відварений рис - це вже смачний гарнір. Однак для посилення смакових якостей готової страви в Індії кулінари додають до нього різноманітні прянощі та спеції – куркуму, кмин, лимонний сік, перець, кінзу, а також кокосове або кунжутне масло. Подавати його прийнято зі свіжими або тушкованими овочами. А в Європі, наприклад, рис Басматі є прекрасним доповненням до м'яса – індички, яловичини чи курки.
Поряд із високими гастрономічними якостями користь рису для організму людини просто безперечна. Так, у складі цього продукту міститься маса корисних речовин – клітковина, фолієва кислота, амінокислоти, крохмаль, залізо, фосфор, калій, ніацин, тіамін та рибофлавін. Регулярне вживання помірної кількості рису в їжу забезпечує систематичне надходження глюкози в кров.
Крім того, користь рису басматі полягає і в вмісті харчових волокон, які обволікають шлунок, захищаючи шлункову секрецію. А те, що в його складі зовсім немає холестерину, робить цей продукт актуальним для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання.
Спосіб приготування:
1. Рис басматі промити в ситі під проточною водою. Це видаляє зайвий крохмаль і гарантує, що рис не буде липким. Дати воді добре стекти.
2. Промитий рис додати киплячу воду чи бульйон. Зменште вогонь, доки вода не закипіла знову. Перемішати, щоб рис не прилипав на дно каструлі. Накрийте каструлю кришкою, що щільно прилягає, і понизьте температуру. Нехай рис вариться 15 хвилин без перешкод.
3. Через 15 хвилин зніміть каструлю з рисом із плити і дайте йому постояти 3-4 хвилини під кришкою. Рис убере вологу, яка ще залишилася.
4. Зніміть кришку і збийте приготовлений рис вилкою. Подавати одразу.
Смачного!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вид крупи | Рисова |
Упаковка | Пакет |
Вага | 5 кг |