204 ₴
Борошно зі спельти - це цільнозерновий помел однойменного злаку, дикого підвиду стародавньої пшениці. Крупинки неоднорідні, текстура – ніжна та м'яка; колір - світлий, вершковий, можливі карамельні вкраплення; аромат - свіжий і солодкуватий. Вбирає менше рідини, ніж борошно пшениці.
Спельта чи полба – вид дикої пшениці, який довгий час не входив до нашого звичного раціону. Після відкриття корисних властивостей цієї зернової культури про неї заговорили як дієтологи, так і лікарі. Виявилося, що цей вид пшениці має унікальні переваги.
Зерно вкрите спеціальною оболонкою, яку легко відокремити від основи. У обробці спельта виявилася навіть зручнішою, ніж інші сорти пшениці. Пов'язано це з тим, що зерна її не мають жорсткої оболонки, на видалення якої йде багато часу.
Корисні властивості спельтового борошна
- Знижує рівень глюкози та холестерину в крові, попереджає формування жирових відкладень.
- Надовго блокує почуття голоду, завдяки чому її рекомендують включати до дієти для схуднення.
- Стимулює перистальтику, допомагає стінкам кишківника очиститися від токсинів. Харчові волокна, що містяться в цільнозерновому продукті, виводять шкідливі сполуки та створюють оптимальні умови для розвитку біфідо- та лактобактерій. Зупиняє розвиток дисбактеріозу.
- Підвищує функцію надниркових залоз та стимулює синтез тестостерону, покращує роботу передміхурової залози, підтримує репродуктивні функції.
- Допомагає зміцнити м'язову тканину.
- Підвищує стресостійкість.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 14,7 г
Жири: 2,2 г
Вуглеводи: 61,2 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1410 кДж/337 ккал
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 3 кг |