Розмарин – вічнозелений чагарник з тонким голчастим листям і приємним ароматом.
Квіти та листя розмарину використовують як пряність у кулінарії. Свіже листя випромінює чистий і яскравий аромат, що нагадує складну суміш камфори, евкаліпта, сосни та лимона.
Листя розмарину чудово поєднується з усіма видами м'яса. Його широко використовують при маринуванні свинини, баранини. Дуже важливо, що розмарин не втрачає свій аромат при тривалій тепловій обробці, тому його можна додавати при жарінні, тушкуванні або запіканні продуктів. Розмарин додають у соуси та супи, а особливо добре він підходить до страв із сиру. Декілька листочків розмарину можна додати у десерт. Завдяки якостям антиоксиданту, розмарин є природним консервантом харчових продуктів.