45 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Рис жасмін – сортовий різновид рису, який культивують у Таїланді. У злаку цього сорту унікальний молочний смак та тонкий жасміновий аромат. З використанням жасмінового рису готують оригінальні страви, закуски. Нерідко квітковий рис використовують для приготування десертів. Рис зазначеного сорту відноситься до довгозернової категорії злаку. Зернятка довгасті, молочно-білі, напівпрозорі.
Склад
Жасміновий рис досить поживний, відноситься до класу складних вуглеводів, підходить для правильного та дієтичного харчування. Рис Жасмін гіпоалергенний, не містить глютен та клейковину. Серед вітамінів перше місце займає комплекс вітамінів групи В, друге та наступні місця – Е, РР. Мікроелементів набагато більше: кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк, мідь, марганець, йод.
Користь
Користь рису Жасмін обумовлена його складом. Завдяки великому вмісту вітамінів, мінералів та антиоксидантів, цей рис можна вживати за умови:
- дієтичне харчування;
- захворюваннях серцево-судинної системи.
Рис Жасмін корисний для щитовидної залози, кровоносної системи, шлунково-кишкового тракту.
Як приготувати
Рис Жасмін — культура не примхлива, але має свої виняткові нюанси в приготуванні. Цей рис можна готувати як завгодно: відварювати, готувати на пару, тушкувати. Його використовують у приготуванні супів, других страв та навіть десертів.
У тайській кухні жасміновий рис готують виключно на пару. Саме цей спосіб приготування дозволяє зберегти корисні речовини у повному обсязі, а рис залишається ніжним, розсипчастим та ароматним.
Подають рис як основний гарнір до м'ясних страв, овочів. Як десерт рис відварюють разом із сушеними фруктами, ягодами.
Основні | |
---|---|
Вага | 0.3 кг |
Країна виробник | Таїланд |
Упаковка | Пакет |
Користувацькі характеристики | |
Тип рисової крупи | Жасмин |