140 ₴
Рис Басматі — один з найвідоміших і найпопулярніших світових сортів ароматного рису. Виходець з Індії та Пакистану, цей ароматний рис підкорив увесь світ.
Пропарений рис Басматі - означає, що зерна були піддані особливій обробці. Неочищені зерна після попереднього замочування витримують під тиском. Після закінчення парової обробки зерна сушать, а потім виконується їх шліфування. Рис на виході виглядає трохи темним. Через дію пара набуває трохи золотистого кольору. Після парової обробки зерна виходять кращої якості. Крохмаль у них частково згортається і перетворюється на глюкозу, яку наш організм сприймає краще. Паром рис обдають для того, щоб збереглися вітаміни та мінерали, що містяться у зерні. Пара і тиск сприяють переміщенню важливих компонентів із зовнішніх шарів углиб зерна. Пропарений рис Басматі дуже простий у приготуванні та зберігає свою цілісність та смак при варінні.
Дуже добре поєднується з рисом зіра (кумін). Якщо під час приготування додати щіпку цілісних зерен, готова страва набуде ще більш пряний і східний колорит. Плов з використанням басматі виходить розсипчастим. Рис басматі використовується як самостійна страва, а також підходить для будь-якої страви. Завдяки надзвичайному аромату і відмінним смаковим якостям, відварений рис - це вже смачний гарнір. Однак для посилення смакових якостей готової страви в Індії кулінари додають до нього різноманітні прянощі та спеції – куркуму, кмин, лимонний сік, перець, кінзу, а також кокосове або кунжутне масло. Подавати його прийнято зі свіжими або тушкованими овочами. А в Європі, наприклад, рис Басматі є прекрасним доповненням до м'яса - індички, яловичині або курки.
Поряд із високими гастрономічними якостями користь рису для організму людини просто безсумнівна. Так, у складі цього продукту міститься маса корисних речовин – клітковина, фолієва кислота, амінокислоти, крохмаль, залізо, фосфор, калій, ніацин, тіамін та рибофлавін. Регулярне вживання помірної кількості рису в їжу забезпечує систематичне надходження глюкози в кров. Крім того, користь рису басмати полягає і у вмісті харчових волокон, які покращують роботу ШКТ. А те, що в його складі зовсім немає холестерину, робить цей продукт актуальним для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання.
Спосіб приготування:
1. Рис басматі промити в ситі під проточною водою. Це видаляє зайвий крохмаль і гарантує, що рис не буде липким і комкуватим після приготування. Дати воді добре стекти.
2. Промитий рис додати у киплячу воду або бульйон. Зменште вогонь, доки вода не закипіла знову. Перемішати, щоб рис не прилипав на дно каструлі. Накрийте каструлю кришкою, що щільно прилягає, і понизьте температуру. Нехай рис басмати вариться 15 хвилин без перешкод.
3. Через 15 хвилин зніміть каструлю з рисом із плити і дайте йому постояти 3-4 хвилини під кришкою. Рис вбере вологу, яка ще залишилася.
4. Зніміть кришку і збийте приготовлений рис басмат вилкою. Подавати одразу. Смачного!
Країна виробник: Індія
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 7,1 г
Жири: 0,2 г
Вуглеводи: 71,2 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1347 кДж/322 ккал
Основні | |
---|---|
Вага | 1 кг |
Країна виробник | Індія |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |
Вид крупи | Рисова |
Тип рисової крупи | Басмати |
Форма рису | Длиннозерный |
Тип обработки | Пропаренный |