48 ₴
Показати оптові ціниМінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Пшоно і пшенична крупа — два різні продукти, які часто плутають через схожість назв. Незважаючи на схожість у звучанні назв, це абсолютно різні злаки. Пшенична крупа – це перемелені зерна пшениці, а пшоно отримують із злаку під назвою просо. Зернятка проса дрібного розміру, а в пшоно їх перетворюють методом шліфування. Цікаво, що кускус, популярний гарнір східної кухні, історично отримували з проса, а в наші дні найчастіше роблять із пшеничного борошна. Виходить, що він певною мірою родич і пшоні, і пшениці.
Обидві культури схожі в складі, але значно відрізняються в змісті елементів, хоча мають приблизно рівну енергетичну цінність. Порція пшона містить високу частку марганцю, міді, вітамінів B1, B6 та PP. Крупа багата калієм, фосфором, крохмалем і поліненасиченими жирними кислотами.
Пшоно: користь для організму
У хімічному складі цієї крупи містяться повільні вуглеводи. Вони називаються повільними, тому що неквапливо всмоктуються в кишечнику і також поступово надходять у кровотік. А це означає, що організм захищений від пікового підйому глюкози, який дуже небезпечний. Вживаючи пшоняну кашу, ви отримуєте тривале відчуття ситості, а клітковина, що міститься в пшоні, допомагає регулювати перистальтику кишківника.
Дієтологи вказують на ліпотропні властивості пшона. Виявляється, ця крупа перешкоджає відкладенню жиру.
Багатий вітамінно-мінеральний склад пшона позитивно позначається на роботі органів та систем, надаючи загальнозміцнюючий вплив на організм. Фосфор зміцнює кістки, а разом із фтором – і зуби. Пшоно допомагає зробити судини здоровішими, знизити артеріальний тиск і тим самим захистити серце та головний мозок від перевантажень. Клітковина у складі цієї крупи нормалізує роботу травної системи та зменшує всмоктування токсинів.
Пшоно корисне і має відновлюючу дію, наповнюючи організм енергією. Злак надає зміцнюючий ефект і покращує обмін речовин, допомагає вивести холестерин і стабілізує роботу шлунково-кишкового тракту. Високий вміст клітковини перешкоджає набору зайвої ваги.
Крупа зміцнює нервові клітини, допомагає печінці виводити токсини, підтримує м'язову масу. Пшоно рекомендується вживати жителям регіонів з поганою екологією. Злак особливо корисний пацієнтам з панкреатитом, атеросклерозом, при різних печінкових патологіях.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 11,5 г
Жири: 3,3 г
Вуглеводи: 66,5 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1456 кДж/348 ккал
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 1000 г |