635 ₴
Показати оптові ціниРис Басматі Shah Jahan "Premium Creamy Sella" extra long
Рис Басматі — один із найвідоміших і найпопулярніших світових сортів ароматного рису. Виходець з Індії та Пакистану, цей ароматний рис підкорив увесь світ.
В Індії його називають "Королем Рису", це дуже ароматний, вишукано довгий та тонкий сорт. Зерна басматі — найдовші у світі серед сортів рису, але головна його перевага — поєднання ніжності зерна, тонкого молочного аромату та властивості залишатися розсипчастим після приготування.
Під час обробки рису видаляється тільки верхня оболонка, саме зерно залишається в цілості і безпеці. Таким чином, зберігається вся користь рису сорту басматі. Басматі - це довгозерний рис із ніжною структурою зерна, незвичайним ароматом і неймовірно простим способом приготування.
Дуже добре поєднується з рисом зіра (кумін). Якщо під час приготування додати щіпку цілісних зерен, готова страва набуде ще більш пряний і східний колорит.
Рис басматі використовується як самостійна страва, а також підходить для будь-якої страви.
Завдяки надзвичайному аромату і відмінним смаковим якостям, відварений рис - це вже смачний гарнір. Однак для посилення смакових якостей готової страви в Індії кулінари додають до нього різноманітні прянощі та спеції – куркуму, кмин, лимонний сік, перець, кінзу, а також кокосове або кунжутне масло. Подавати його прийнято зі свіжими або тушкованими овочами. А в Європі, наприклад, рис Басматі є прекрасним доповненням до м'яса – індички, яловичині або курки.
Поряд із високими гастрономічними якостями користь рису для організму людини просто безсумнівна. Так, у складі цього продукту міститься маса корисних речовин – клітковина, фолієва кислота, амінокислоти, крохмаль, залізо, фосфор, калій, ниацин, тіамін і рибофлавін. Регулярне вживання помірної кількості рису в їжу забезпечує систематичне надходження глюкози в кров. А те, що в його складі зовсім немає холестерину, робить цей продукт актуальним для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання.
Спосіб приготування:
1. Рис басматі промити в ситі під проточною водою. Це видаляє зайвий крохмаль і гарантує, що рис не буде липким і комкуватим після приготування. Дати воді добре стекти.
2. Промитий рис додати у киплячу воду або бульйон. Зменште вогонь, доки вода не закипіла знову. Перемішати, щоб рис не прилипав на дно каструлі. Накрийте каструлю кришкою, що щільно прилягає, і понизьте температуру. Нехай рис басматі вариться 15 хвилин без перешкод.
3. Через 15 хвилин зніміть каструлю з рисом із плити і дайте йому постояти 3-4 хвилини під кришкою. Рис вбере вологу, яка ще залишилася.
4. Зніміть кришку і розмішайте приготовлений рис басматі вилкою. Подавати одразу.
Смачного!
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 5 кг |
Упаковка | Пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Вид крупи | Рисова |
Тип рисової крупи | Басмати |
Форма рису | Довгий |