Пшеничні пластівці – злаковий продукт, який поєднує корисні властивості пшеничного зерна та смак. Мають відмінний збалансований склад біологічно активних речовин.
Виготовлення
Для виробництва пшеничних пластівців, як сировину використовується пшениця вищого ґатунку, яка піддається кільком етапам підготовки:
Цілісне зерно очищається від лушпиння. Сировина промивається кілька разів та висушується. У спеціальних промислових установках за допомогою преса під високим тиском зерна розплющуються до утворення тонких пластівців. Технологічний процес передбачає обробку парою, тому пластівці зберігають усі корисні мікроелементи.
Склад
Пшеничні пластівці у своєму складі містять незамінні для людського організму мікроелементи: йод, магній, фосфор, залізо, селен, хром. Продукт містить вітаміни групи В, які виконують в організмі функцію потужного антиоксиданту та беруть участь у процесі вуглеводного живлення клітин.
Користь
Рослинне походження пластівців та їх склад обумовлюють низку корисних властивостей для організму людини:
- налагоджують гормональний фон;
- сприяють виведенню з організму важких металів;
- очищають кишківник;
- знижують вміст холестерину у крові;
- зміцнюють кісткову та м'язову тканину.
Як приготувати
1 склянку пластівців насипати в миску. Залити окропом або гарячим молоком у співвідношенні 1:2. Потримати під закритою кришкою 3-5 хвилин. Додати сіль, цукор, мед, вершкове масло на смак. У кашу можна додати варення, сухофрукти, горіхи.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 11,9 г
Жири: 1,5 г
Вуглеводи: 69,7 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1456 кДж/348 ккал