2 600 ₴
Показати оптові ціниМатча церемоніал - це найвищий сорт японського чаю. Це найбільш популярний сорт в японській чайній культурі. На відміну від преміального сорту, церемоніал не має гіркуватості і має м'який фруктово-солодким смаком.
Збір чайного листя дуже довгий і трудомісткий процес. За кілька тижнів до збору врожаю кущі закривають від сонця, щоб листя зібрали в собі всі корисні речовини (хлорофіл, мікроелементи, амінокислоти). Далі найважливіший етап - кожен листочок позбавляють від прожилок і піддають процесу дегідратації, а потім перетирають в дрібний порошок. Ця технологія вирощування та обробки листя дозволяє зберегти важливий антиоксидант епігаллокахетін, якого в сто разів більше, ніж в звичайному зеленому чаї.
Збір чайного листя дуже довгий і трудомісткий процес. За кілька тижнів до збору врожаю кущі закривають від сонця, щоб листя зібрали в собі всі корисні речовини (хлорофіл, мікроелементи, амінокислоти). Далі найважливіший етап - кожен листочок позбавляють від прожилок і піддають процесу дегідратації, а потім перетирають в дрібний порошок. Ця технологія вирощування та обробки листя дозволяє зберегти важливий антиоксидант епігаллокахетін, якого в сто разів більше, ніж в звичайному зеленому чаї.
Щоб повністю насолодитися смаком і ароматом чаю, потрібно дотримуватися кількох важливих правил:
1. чай потрібно заварювати в тій чашці з якої будуть пити. Краще вибрати посуд з кераміки або фарфору.
2. воду для заварювання потрібно нагріти до 70-80 градусів
3. далі потрібно змішати разом порошок і воду, на 1 чайну ложку чаю - 50 мл води.
4. чаю потрібно настоятися 1-2 хвилини і далі збити віночком вміст до пінки. Продаються спеціальні бамбукові віночки для чайної церемонії, але можна використовувати стандартні кухонні віночки.
Якщо ви любите напої легше, то можна приготувати смачний матчу-латте. Процес такий же, просто потрібно в кінці додати підігріте до 80 градусів і збите до пінки молоко (коров'яче, кокосова, мигдальне, соєве, вівсяне та інші)
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Китай |
Тип чаю | Зелений чай |