В
амарантових пластівцях міститься велика кількість білка, що на третину більше, ніж у м'ясі, за рахунок цього організм швидко насичується, що дозволяє не переїдати. Регулярне вживання насіння амаранту – прекрасна профілактика захворювань очей, безсоння, пухлин і старечого недоумства. Амарант багатий харчовими волокнами, спроможними очистити кишечник від токсинів, і поліпшити травлення. Користь амаранту полягає у вхідному до його складу сквалені.Ця речовина - природний компонент епідермісу людини, він у складі амаранту здатний боротися із захворюваннями шкіри - ранами, порізами, гнійними інфекціями, а ще раком.Растеніе на 77% складається з жирних кислот, а за рахунок переважання лінолевої кислоти воно отримує можливість регулювати кров'яний тиск , стимулювати роботу гладких м'язів. Також, до цінним властивостям амаранту можна віднести здатність боротися з вільними радикалами, відновлювати ліпідний обмін, стабілізувати кількість холестерину в крові.
Спосіб приготування:
Пластівці амаранту залити окропом, накрити і дати настоятися. Додати за смаком мед, горіхи, сухофрукти, або використовувати, як гарнір.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 13,6 г
Жири: 7,0 г
Вуглеводи: 69,0 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1552 кДж/371 ккал