155 ₴
У кмині міститься значна кількість цінних, необхідних для правильного функціонування людського організму речовин, мікро- і макроелементів: магнію, калію, марганцю, кальцію, барію, нікелю, сірки, заліза. Саме цей багатющий хімічний склад наділяє рослину цілим комплексом лікувальних властивостей: тонізуючими, седативними, спазмолітичні, бактерицидними, жовчогінними, потогінний, відхаркувальну, діуретичними, антисептичними, протиглисними.
Кмин надає стравам пряний смак і аромат. Він досить специфічний. Важливо правильно використовувати спецію, щоб зменшити вираженість запаху і смаку. Щоб додати в перші, другі страви, випічку підходить мелений кмин. Зерна при розкусуванні дають занадто інтенсивний смак. Їх можна додавати в напої, вони будуть тільки віддавати свій аромат.
Мелені насіння додають:
- в плов;
- м'ясні та овочеві супи;
- маринад для запікання м'яса;
- овочеве рагу;
- тісто для випічки хліба.
Цілісні зерна використовують при маринуванні овочів, квашенні капусти. Входить до складу деяких алкогольних напоїв - глінтвейну, чачі. У рецептах східної кухні для приготування салатів, гарнірів використовують листя рослини.
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
Основні атрибути | |
Культура | Кмин |