Гарбузове насіння – дуже корисний продукт. Регулярний прийом насіння вилікує печію, захистить посудини, серцевий м'яз від освіти холестеринових бляшок. Щоденне вживання 100 г гарбузового насіння забезпечить профілактику атеросклерозу.
- Насіння гарбуза є хорошим джерелом магнію, марганцю, заліза, цинку і міді. Магній допомагає покращити настрій та сон, в той час як марганець відіграє роль у виробленні колагену і сприяє здоров'ю шкіри і кісток. Залізо і мідь беруть участь у виробництві енергії, а залізо також допомагає транспортувати кисень в клітини. Цинк підтримує імунітет, здоров'я шкіри і зір, а також підвищує фертильність у чоловіків.
- На додаток до мінералам, насіння також містять антиоксиданти для захисту клітин, у тому числі каротиноїди, вітамін Е. Крім зменшення запалення, антиоксиданти допомагають запобігти передчасному старінню і хронічні захворювання.
- Насіння гарбуза є одним з кращих рослинних джерел омега-3 жирних кислот, які захищають від серцево-судинних захворювань та мають протизапальну дію.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 24,5 г
Жири: 45,8 г
Вуглеводи: 4,7 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 2326 кДж/556 ккал