786 ₴
Показати оптові ціниРис басматі пропарений Supreme Sella "Lal Qilla" — один з найвідоміших і популярних світових сортів ароматного рису. Виходець з Індії і Пакистану, цей ароматний рис підкорив весь світ.
В Індії його називають "Королем Рису", це дуже ароматний, вишукано довгий і тонкий сорт. Зерна басматі — найдовші в світі серед сортів рису, але головна його перевага — поєднання ніжності зерна, тонкого молочного аромату і властивості залишатися розсипчастим після приготування.
Під час обробки рису видаляється тільки сама верхня оболонка, саме зерно залишається в цілості й схоронності. Таким чином, зберігається вся користь сорти рису басматі. Басматі — це довгозерний рис з ніжною структурою зерна, незвичайним ароматом і неймовірно простим способом приготування.
Дуже добре поєднується з рисом зірою (кумином). Якщо під час приготування додати щіпку цільних зерен зіри, готове блюдо придбає ще більш пряний і східний колорит.
Плов з використанням басматі виходить не просто розсипчастим, зерна виходять один-до-одного.
Рис басмати используется, как самостоятельное блюдо, а также подходит для любого блюда.
Благодаря необычайному аромату и отменным вкусовым качествам, отварной рис басмати – это уже вкуснейший гарнир. Однако для усиления вкусовых качеств готового блюда в Индии кулинары добавляют в него разнообразные пряности и специи – куркуму, тмин, лимонный сок, перец, кинзу, а также кокосовое или кунжутное масло. Подавать его принято со свежими или тушеными овощами. А в Европе, например, рис Басмати является прекрасным дополнением к мясу – индейке, говядине или курице.
Поряд з високими гастрономічними якостями користь рису для організму людини просто безсумнівна. Так, у складі цього продукту міститься маса корисних речовин – клітковина, фолієва кислота, амінокислоти, крохмаль, залізо, фосфор, калій, ніацин, тіамін і рибофлавін. Регулярне споживання помірної кількості рису басматі в їжу забезпечує систематичне надходження глюкози в кров.
Кроме того, польза риса басмати заключается и в содержании пищевых волокон, которые обволакивают желудок, защищая желудочную секрецию. А то, что в его составе совершенно нет холестерина, делает этот продукт актуальным для людей, страдающих сердечно-сосудистыми заболеваниями.
Способ приготовления:
1. Рис басмати промыть в сите под проточной водой. Это удаляет лишний крахмал и гарантирует, что рис не будет липким и комковатым после приготовления. Дать воде хорошо стечь.
2. Промытый рис добавить в кипящую воду или бульон. Убавьте огонь, пока вода не закипела вновь. Перемешать, чтобы рис не прилипал ко дну кастрюли. Накройте кастрюлю плотно прилегающей крышкой и понизьте температуру. Пусть рис басмати варится 15 минут без помех.
3. Через 15 минут снимите кастрюлю с рисом с плиты и дайте ему постоять 3-4 минуты под крышкой. Рис впитает влагу, которая ещё осталась.
4. Зніміть кришку і збийте приготований рис басматі виделкою. Подавати відразу.
Приємного апетиту!
Країна виробник: Індія
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 3,8 г
Жири: Nil г
Вуглеводи: 35 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 2719 кДж/650 ккал
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 5 кг |
Упаковка | Пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Тип рисової крупи | Басмати |
Форма рису | Длиннозерный |
Тип обработки | Пропаренный |