165 ₴
Показати оптові ціниРис басматі пропарений Supreme Sella "Lal Qilla" — один з найвідоміших і популярних світових сортів ароматного рису. Виходець з Індії і Пакистану, цей ароматний рис підкорив весь світ.
В Індії його називають "Королем Рису", це дуже ароматний, вишукано довгий і тонкий сорт. Зерна басматі — найдовші в світі серед сортів рису, але головна його перевага — поєднання ніжності зерна, тонкого молочного аромату і властивості залишатися розсипчастим після приготування.
Під час обробки рису видаляється тільки сама верхня оболонка, саме зерно залишається в цілості й схоронності. Таким чином, зберігається вся користь сорти рису басматі. Басматі — це довгозерний рис з ніжною структурою зерна, незвичайним ароматом і неймовірно простим способом приготування.
Дуже добре поєднується з рисом зірою (кумином). Якщо під час приготування додати щіпку цільних зерен зіри, готове блюдо придбає ще більш пряний і східний колорит.
Плов з використанням басматі виходить не просто розсипчастим, зерна виходять один-до-одного.
Рис басматі використовується, як самостійну страву, а також підходить для будь-якої страви.
Завдяки незвичайним ароматом і чудовим смаковим якостям, відварений рис басматі – це вже дуже смачний гарнір. Однак для посилення смакових якостей готового страви в Індії кулінари додають в нього різноманітні прянощі і спеції – куркуму, кмин, лимонний сік, перець, кинзу, а також кокосове або кунжутне масло. Подавати його прийнято зі свіжими або тушкованими овочами. А в Європі, наприклад, рис Басматі є прекрасним доповненням до м'яса – індичці, яловичини або курки.
Поряд з високими гастрономічними якостями користь рису для організму людини просто безсумнівна. Так, у складі цього продукту міститься маса корисних речовин – клітковина, фолієва кислота, амінокислоти, крохмаль, залізо, фосфор, калій, ніацин, тіамін і рибофлавін. Регулярне споживання помірної кількості рису басматі в їжу забезпечує систематичне надходження глюкози в кров.
Кроме того, польза риса басмати заключается и в содержании пищевых волокон, которые обволакивают желудок, защищая желудочную секрецию. А то, что в его составе совершенно нет холестерина, делает этот продукт актуальным для людей, страдающих сердечно-сосудистыми заболеваниями.
Способ приготовления:
1. Рис басмати промыть в сите под проточной водой. Это удаляет лишний крахмал и гарантирует, что рис не будет липким и комковатым после приготовления. Дать воде хорошо стечь.
2. Промытый рис добавить в кипящую воду или бульон. Убавьте огонь, пока вода не закипела вновь. Перемешать, чтобы рис не прилипал ко дну кастрюли. Накройте кастрюлю плотно прилегающей крышкой и понизьте температуру. Пусть рис басмати варится 15 минут без помех.
3. Через 15 минут снимите кастрюлю с рисом с плиты и дайте ему постоять 3-4 минуты под крышкой. Рис впитает влагу, которая ещё осталась.
4. Зніміть кришку і збийте приготований рис басматі виделкою. Подавати відразу.
Приємного апетиту!
Країна виробник: Индия
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 10 г
Жири: 0,39 г
Вуглеводи: 79 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1502 кДж/359 ккал
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індія |
Вага | 1 кг |
Упаковка | Пакет |
Користувальницькі характеристики | |
Тип рисової крупи | Басмати |
Форма рису | Длиннозерный |
Тип обработки | Пропаренный |