92 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Сочевиця "Білуга" - сочевиця з дрібними, блискучими чорними зернами. Таку назву сорт отримав завдяки насінню, які своїм зовнішнім виглядом нагадують чорну ікру.
Сочевиця білуга містить:
- від 24 до 35 % легкозасвоюваного рослинного білка, до складу якого входять незамінні амінокислоти;
- 48-53% вуглеводів;
- 0,6-2% жирів;
- 2,3-4,4 % припадає на мінерали (калій, залізо, фосфор, магній, цинк, кальцій);
- вітамін С і вітаміни групи В;
- клітковину, близько 90% від всієї добової норми фолієвої кислоти.
Крім відмінного смаку, чорна сочевиця володіє масою корисних властивостей. Так, вчені довели, що пігмент, що забарвлює зерна білуги в чорний колір, володіє антиоксидантними властивостями. Тому щоденне вживання в їжу чорної сочевиці – не лише найкраща профілактика злоякісних і серцево-судинних захворювань, але і передчасного старіння!
Унікальна білуга ще й тим, що до її складу входять особливі речовини – ізофлавони. Вважається, що вони знижують ймовірність виникнення раку грудей у жінок.
Пророщені зерна чорної сочевиці рекомендується вживати при хворобі печінки та жовчних шляхів, авітамінозі, гіпертонічної хвороби. Зріле зерно корисно при порушенні обміну речовин, цукровому діабеті, зниженому імунітеті, синдромі хронічної втоми і стресі, захворюваннях травного тракту.
Головна відмінність білуги від інших сортів сочевиці – легкість її приготування і оригінальний, тонкий смак. Зерна не вимагають попереднього замочування у воді, а процес варіння займає всього 20 хвилин. При кипінні пігмент здатний забарвлювати воду, тому приготовлена білуга вже не має такого глибокого чорного кольору, яким він був до готування. Зате зерна цього сорту сочевиці прекрасно зберігають форму, маючи одночасно ніжну, м'яку шкірку.
Білуга має приємний, тонкий присмак спецій, тому широко використовується в приготуванні супів, соусів, овочевих рагу, салатів, гарнірів і навіть солодких страв! Особливо цікаво виглядають бутерброди з білугою, яка дуже схожа на ікру. Чорна сочевиця відмінно поєднується з крупами, безліччю прянощів – від часнику до базиліка. Хороша вона з томатною підливою і в якості прикраси до готового блюда.
Країна виробник: Франція
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 23,4 г
Жири: 1,6 г
Вуглеводи: 40,6 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1398 кДж/334 ккал
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Франція |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |
Основні | |
Вид крупи | Сочевична |