1 870 ₴
Показати оптові ціниБаобаб — величезне дерево і одне з найбільш "товстих" на планеті. Поширена рослина в Африці, Індії і на Мадагаскарі. Для народу цих країн баобаб має велике культурне значення, про нього складено безліч легенд, його зображення присутнє на марках, а в Сенегалі та Мадагаскарі баобаб є національним деревом.
Плід баобаба зовні схожий на кокосовий горіх. Розділивши його на дві половинки, можна побачити м'якоть, яка насичена різними антиоксидантами, кальцієм, калієм, вітаміном С і безліччю інших корисних елементів. У 100 грамах м'якоті міститься в середньому 293 мг кальцію, від 96 до 118 мг фосфору, близько 2,31 мг калію. За цей набір корисних речовин баобаб і називають "суперфруктом". Сьогодні це одне з найбільш популярних доповнень до здорової їжі, що робить її ще більш корисною.
Порошок баобаба робиться з висушеної м'якоті плодів дерева і він зберіг всі корисні властивості фрукта, поживна цінність і склад якого не можуть не вражати, як і корисні властивості.
Має фруктовий, кілька цитрусовий і ванільний, терпкий за смаком порошок дуже світлого бежевого, майже білого кольору.
Нещодавно було виявлено, що плід багатий не тільки пребіотиками, але і пробіотичними бактеріями. Найважливіша роль цих бактерій полягає в тому, що вони підтримують баланс у нашому організмі, захищають від дисбактеріозу, покращують стан імунної системи і борються із запаленням внутрішніх органів. Баобаб може запобігти алергію, розвиток «дріжджових» інфекцій, знизити несприятливі наслідки деяких антибіотиків і навіть перемогти деякі серйозні захворювання кишечника.
Баобаб містить:
- в 6 разів більше вітаміну C, ніж апельсин (300 мг/100 г)
- в 2 рази більше кальцію, ніж в молоці (280 мг/100 г)
- в 6 разів більше калію, ніж в банані (150 мг/100 г)
- у 30 разів більше клітковини, ніж у листовому салаті (44 г/100 г)
- в 2 рази більше антиоксидантів, ніж в ягодах годжі
- багато вітамінів B1-, B2 і B6, а також заліза
Корисні властивості порошку баобаба:
• покращує роботу нервової і серцево-судинної систем;
• нормалізує артеріальний тиск;
• зменшує ризик виникнення остеопорозу за рахунок високого вмісту кальцію і фосфору;
• бореться з вільними радикалами, завдяки величезній безлічі антиоксидантів;
• тіамін і рибофлавін підтримують нормальний розвиток багатьох внутрішніх органів, забезпечують міцність шкіри і клітинну цілісність нервів;
• вітамін А покращує зір;
• зміцнює волосся, зуби і нігті;
• підтримує баланс в організмі.
Застосування
Порошок з баобаба – це натуральний харчовий продукт з великою кількістю корисних властивостей, який рекомендується додавати у фруктові соки, швидкорозчинні напої, фруктові коктейлі, йогурти, мюслі, морозиво, кондитерські крему. Цей інгредієнт значно підвищить поживну цінність продуктів і наситить їх корисною клітковиною. Порошок баобаба володіє тонким гострим цитрусовим ароматом, який також може перетворити смак випічки, закусок і каш.
Ще баобаб використовується в косметиці, оскільки ефективно захищає шкіру від агресивного навколишнього середовища і збагачує її мінералами, антиоксидантами і вітамінами. Крім того порошок баобаба володіє відбілюючим ефектом. Його можна додавати в вікові крему, шампуні, сонцезахисну косметику, скраби, гелі, лосьйони, рідке мило.
Протипоказання
Порошок баобаба не слід вживати або застосовувати тільки при наявності алергічної реакції на будь-який з його компонентів. В іншому – це корисний продукт, рекомендований лікарями і вченими.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Мадагаскар |