Папайя натуральна сушена без цукру — це дуже ароматний і смачний сушений плід без додавання цукру, що вирощується в тропічних широтах. Рослина має ще дві назви: «хлібне дерево» — за запах при запіканні плодів, нагадує хлібний, і «динне дерево» через схожість за своєю формою з динею.
В папайе містяться:
- вітаміни групи B, A, C, E, D;
- залізо;
- кальцій;
- фосфор;
- калій;
- білки;
- вуглеводи;
- клітковина;
- цинк;
- глюкоза;
- фруктоза;
- ферменти — альбумін, протеїн, карпаин, фібрин;
- папаїн — речовину, схожу з шлунковим секретом людини, допомагає розщеплювати жири і білки.
Позитивні впливи сухофруктів папайї на організм:
- пригнічення росту злоякісних утворень, зв'язування і виведення вільних радикалів за рахунок антиоксидантних властивостей;
- профілактика зараження вірусними інфекціями, зміцнення імунного захисту;
- насичення вітамінами, мінералами, попередження авітамінозу, анемії;
- прискорення травлення, повна засвоюваність поживних речовин завдяки збереженим ферментів;
- зниження «шкідливого» холестерину в крові;
- підвищення еластичності, зміцнення стінок судин, захист серця;
- запобігання зниження гостроти зору, розвитку катаракти, відшарування сітківки очей;
- налагодження міжклітинного обміну речовин, виведення скопилася рідини, нормалізація роботи видільних органів;
- прискорення регенерації клітин, загоєння ранок, порізів.
- підтримання в нормі показники згортання крові;
- концентрація уваги, запам'ятовування більшого обсягу інформації;
- стабілізація психоемоційних станів, поліпшення настрою;
- боротьба з хронічною втомою, підвищення життєвих сил;
- зменшення суглобових болів.
Папайю сушену натуральну можна додавати в різноманітну випічку, десерти, каші, сир, йогурт і сметану. Яскраві фруктові шматочки допоможуть зробити легкий сніданок або вечерю більш смачним і корисним. Маленькі солодкі шматочки сухофруктів кладуть у тісто, додають у пироги, тістечка, кекси і торти.
Незвичайний варіант вживання сушеної папайї — додавання маленьких шматочків в морозиво. У поєднанні з холодним ласощами папайя порадує яскравим тропічним смаком в літню спеку.
Класти сухофрукти можна готові сніданки, в мюслі, пластівці та злакові каші. Вітамінна добавка збільшить користь звичних страв, а смакові якості сніданку помітно покращаться.
різноманітна випічка