1 790 ₴
1 629 ₴
Показати оптові ціниГоріх макадамія — це найдорожчий, смачний, корисний і важко видобувається горіх у світі.
Вперше описав рослину австралійський ботанік Фердинанд фон Мюллер, а зміцнилося назва горіха в першій половині ХХ століття, який був названий в честь його друга Джона Макадаму. Батьківщина цього королівського горіха — Австралія, але зараз він також виростає в інших країнах (Бразилія, Гаваї, ПАР). А місцеві жителі Австралії вважають Макадамії — священним деревом.
Цей горіх дуже важко вирощувати, на дерева часто нападають шкідники, а плодоносити починає тільки з 10 року, це все пояснює його дорожнечу і цінність.
Горіх містить в собі багато корисних і поживних речовин:
• білки, вуглеводи і ненасичені жирні кислоти;
• вітаміни групи В;
• вітаміни С, Е і РР;
• омега - 3 і 6;
• мідь, кальцій, селен, цинк, калій, фосфор, натрій, залізо та ін;
• клітковину.
Корисні властивості горіха макадамія:
• регулює обмін речовин в організмі;
• виводить токсини і вільні радикали;
• підвищує концентрацію уваги, поліпшує пам'ять;
• позбавляє від мігрені, авітамінозу;
• зміцнює імунітет і рятує від багатьох недуг;
• нормалізує кровопостачання і знижує рівень холестерину в крові;
• зміцнює серцево-судинну систему;
• підвищує рівень серотоніну, тим самим покращує настрій;
• стимулює роботу шлунково-кишкового тракту;
• зменшує висипання на шкірі, покращує і нормалізує роботу сальних залоз;
• сприятливо впливає на стан волосся;
• насичує організм енергією і підвищує працездатність;
• зміцнює кістки і суглоби.
Макадамія за смаком нагадує солодкий фундук з ванільним смаком і тонким пряним ароматом.
Цей горіх висококалорійний, але також він швидко насичує організм корисними мікроелементами і вітамінами.
Це відмінна ідея для перекусу, щоб швидко відновити сили і відчути прилив бадьорості та енергії.
За рекомендаціями дієтологів добова норма вживання горіхів макадамія становить 30-40 м, це приблизно 10 шт.
Для найкращого засвоєння корисних мінералів і вітаміном макадамії потрібно їсти в першій половині дня.
Країна виробник: Австралія
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 7,9 г
Жири: 75,8 г
Вуглеводи: 5,2 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 3004 кДж/718 ккал.
Основні | |
---|---|
Вага | 1 г |
Країна виробник | Австралія |