115 ₴
Чуфа (тигровий горіх) - багаторічна трав'яниста рослина з сімейства осокових. За смаком вони нагадують мигдаль і можуть використовуватися в їжу в сирому вигляді, так і у складі кулінарних виробів. Бульбочки невеликі, овальні до 4 см в діаметрі. На одному кущі їх виростає кілька сотень штук.
Бульби чуфи володіють високою харчовою цінністю за рахунок вмісту ненасичених жирних кислот і жирів. Ці речовини служать для організму джерелом енергії, запобігають розвитку атеросклерозу, знижує рівень холестерину. Щоб задовольнити добову потребу організму в поліненасичених жирних кислотах рослинного походження, достатньо всього 150 г бульбочок чуфи. У складі рослини міститися також вуглеводи у вигляді крохмалю і цукрів, вітаміни, мікроелементи.
До складу чуфи входить також йод, селен, мідь. Завдяки унікальному збалансованому співвідношенню, мінерали не проявляють антагоністичні властивості один до одного, а лише доповнюють корисний вплив.
Земляний мигдаль їдять в сирому і запеченому вигляді. Дуже смачні торти і печиво, посипані розмеленими бульбами. Умільці варять з чуфи кави і какао. З чуфи готують молоко, яке корисне для людей, які страждають шлунково-кишковими захворюваннями.
Орчата (оршад) — традиційний іспанський напій, історія виготовлення якого тягнеться ще з далеких часів.
По вигляду і консистенції орачата нагадує молоко. Напій з чуфи п'ють в холодному вигляді і подають практично у всіх кафе Валенсії. Готується орчата в трьох варіантах: рідка, з меленим льодом (гранисадо) або змішана.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Португалія |
Вага | 0.5 г |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Чуфа горіх |
Фасовка | Дой-пак |