123 ₴
Куркума це трав'яниста рослина сімейства Імбирні, кореневища куркуми використовують як лікувальний засіб, а також як приправу і натуральний барвник.
Корінь куркуми висушують і подрібнюють, при цьому природний яскраво-оранжевий колір кореня зберігається, колір страв поліпшується. Смак кореня куркуми слабо-гострий, з ніжним горіховим присмаком.
В хімічний склад кореня входять вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, В12, С, Н і РР, бета-каротин, а також корисні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, йод, фтор, фосфор і натрій.
Ця спеція здатна поліпшити імунітет, нормалізувати вагу, позбавити від кашлю, підвищити кількість лейкоцитів у крові. Користь куркуми також в її антибактеріальному і антисептичному дії. Вона діє як антибіотик, який не порушує мікрофлору ШКТ і не руйнівно впливає на печінку. При прийомі куркуми поліпшується діяльність внутрішніх органів і стимулюється травлення, нормалізується рівень цукру і холестерину в крові, вона має позитивний вплив на репродуктивну систему. Також його додають у різні маски для обличчя, тіла і волосся.
У кулінарії куркуму додають в супи, випічку, м'ясні, рибні і овочеві страви, напої, десерти, в суміш каррі. Перед використанням корінь перемелюють до потрібних розмірів.
Енергетична цінність: 325 кКал
Харчова цінність: Білки – 12.7 г, Жири – 13.8 г, Вуглеводи – 58.2 р
Основні | |
---|---|
Вага | 0.5 г |
Країна виробник | Індія |
Склад | 100% сушений корінь куркуми |
Тип спецій | Куркума |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Пакет |