Водорості Норі багатьом відомі завдяки популярним останнім часом суші. Отримують їх таким чином: листя дістають з води, промивають, а потім подрібнюють і сушать на сонці. У результаті виходять тонкі листи зеленого кольору, які у герметичній упаковці можуть зберігатися протягом багато часу.
Користь морської водорості норі полягає у її хімічному складі. В ній міститься багато йоду, який важливий для організму, а особливо для роботи щитовидної залози. У великій кількості в норі знаходиться фосфор і кальцій – мінерали, які необхідні для кісткової тканини та нормального перебігу інших процесів в організмі. При регулярному вживанні норі покращується робота серцево-судинної системи. Є в цьому продукті вітамін А та аскорбінова кислота, які дуже важливі для підтримки імунітету, нормальної мозкової діяльності тощо.
Водорості норі використовують у кулінарії не лише для приготування суші. Так, вони у подрібненому вигляді є смачним самостійним гарніром. Ще водорості можна класти в перші страви та різні салати. Також норі можна використовувати як прикрасу. Крім того, цей продукт можна класти в закуски та гарніри, загалом головне – ваша фантазія.