Рис дикий Акватика - однорічна рослина, один з найбільш цінних і корисних злаків у світі, який багатий білками, корисними жирами, вуглеводами, вітамінами, мінералами і клітковиною.
Його помилково вважають рисом, він тільки родич рисових круп. Дикий рис відрізняється і зовнішнім виглядом, його зерна довгі, гладкі і мають темно-коричневий або чорний колір.
У природних умовах рис Акватика росте на території Північної Америки, а сам процес вирощування дуже складний, трудомісткий, при якому використовується ручна праця.
Дикий рис благотворно впливає на весь організм:
- покращує роботу серцево-судинної, нервової і травної систем;
- зміцнює м'язову масу і кістки, завдяки наявності 18 амінокислот (8 з яких - незамінні);
- клітковина допомагає очищати організм від шкідливих шлаків і токсинів;
- корисні поліненасичені жирні кислоти захищають цілісність клітин в організмі;
- антиоксиданти борються з процесами старіння.
Крім корисних властивостей, рис Акватика володіє приємним горіховим смаком, який хочеться знову і знову пробувати.
Також, чорний рис містить тільки 357 кал на 100 г і вважається дієтичним продуктом.