510 ₴
Зелена кава - популярний продукт, якому віддають перевагу любителі здорового способу життя. Зерна, що нагадують по вигляду і аромату сочевицю, добувають з солодкою м'якоті кавового дерева і висушуються. Вони не обсмажуються на відміну від звичного чорної кави, не мають такого насиченого аромату і кольору. Зерна оливкового кольору дають при заварюванні коричневий напій з терпким і трохи кислим смаком, схожим з незрілий хурмою. Зелені зерна містять в собі більше поживних речовин в порівнянні з традиційними чорними. Це пов'язано з тим, що продукт не піддається термічній обробці, що дозволяє зберегти максимум корисних властивостей.
Зелена кава вважається більш корисним для людини, ніж чорний, через низький вміст кофеїну, високих антиоксидантних властивостей, великої кількості цінних речовин в складі. Напій з необроблених кавових ягід при помірному вживанні позитивно діють на організм, покращуючи загальне самопочуття і здоров'я. З основних корисних властивостей виділяють наступні:
• зниження рівня цукру в крові;
• запобігання передчасного старіння;
• підвищення фізичної і розумової активності;
• допомога в швидкому загоєнні ран, боротьба з рубцями і розтяжками;
• підвищення артеріального тиску (корисно для людей, які страждають гіпотонією);
• прискорення метаболізму, поліпшення лімфодренажу;
• підвищення згортання крові і еластичності судин;
• придушення зростання патогенних бактерій в організмі;
• позбавлення від головного болю і проблем з кишечником.
Рекомендована доза кофеїну, яка не зашкодить, а допоможе поліпшити роботу життєво важливих систем і органів, становить 300 мг.
Спочатку зерна слід перемолоти, щоб напій мав виражений смак і інтенсивний аромат ефірних масел. Для цього найкраще використовувати ручний млин, так як кавомолка електричного типу не зможе добре подрібнити тверді зелені ягоди. Крім того, вручну процес проходить повільніше, зерна не встигають нагріватися, а значить, зберігають всі свої цінні властивості.
Подрібнені зерна грубого помелу (близько 1,5 мм) потрібно залити в турці холодною водою (2 ложки на 200 мл, все залежить від бажаної міцності напою). Суміш слід прогріти до 90 градусів, не доводячи до киплячого стану. В іншому випадку напій втратить свій особливий аромат і смакові якості.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Ефіопія |
Форма випуску | Зерновий |
Вага | 1000 г |