155 ₴
Фіолетова морква – рослина сімейства Зонтичні. Коли люди вперше культивували морква, вона була саме фіолетового кольору. У давні часи цей овоч використовували виключно в лікувальних цілях. Минув час, і місце фіолетового коренеплоду зайняла настільки звична всім помаранчева морква. Останнім часом сорт фіолетовою моркви знову набирає популярність.
Недавні дослідження показали, що хімічний склад незвичайного овоча значно багатшими, ніж у звичній моркви, так як в ньому з'єднується ідеальний баланс вітамінів і мінералів.
Незвичайний колір коренеплодів забезпечує бета-каротин, альфа-каротин, який в організмі перетворюється в необхідний для організму вітамін А. Крім цього бета-каротин позитивно впливає на зір і допомагає позбавитися від втоми і від деяких захворювань зорового апарату, наприклад, катаракти. Ще цей природний антиоксидант сприяє уповільненню процесів старіння в організмі.
Незвичайний колір коренеплодів забезпечує речовина антоціан, яке окрім цього допомагає впоратися з різними захворюваннями серця і судин.
Морквяна борошно характеризується високим вмістом всіх мікроелементів та поживних речовин, що містяться в свіжому продукті і є дієтичною. Виготовляють борошно шляхом бережний низькотемпературного сушіння, що сприяє збереженню всіх корисних властивостей моркви.
Лікарі говорять про те, що регулярне вживання цього коренеплоду допомагає зміцнити імунітет, а також поліпшити стан серця і судин. Недавні експерименти показали прекрасні результати, які свідчать про те, що фіолетова морква збільшує протистояння організму різних онкологічних і серцево-судинних захворювань.
Борошно з фіолетовою морквини багата каротином і вітаміном А, який сприяє поліпшенню зору. Борошно легко засвоюється на відміну від свіжої моркви. Вона високо цінується не тільки пекарями і кулінарами, але і дієтологами, косметологами.
Така мука, що містять рослинну клітковину, вітаміни А, В, С, Д, Е, К, РР, бета-каротин, а також мінерали (калій, бор, мідь, фтор, натрій, фосфор) і є натуральною добавкою до здорового харчування.
Борошно використовують для різної випічки (хліба, печива, пирогів, кексів тощо), додають її у овочеве пюре, соки, коктейлі та інші страви.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 7,8 г
Жири: 0,6 г
Вуглеводи: 49,2 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 946 кДж/226 ккал
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувальницькі характеристики | |
Упаковка | Дой-пак |
Культура | Морква |