35 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Фініки – такі смачні та такі корисні плоди. Не дарма в арабських країнах їх досі називають "хлібом пустелі". Фініки можна легко використовувати в кулінарії, додавати їх в десерти, робити закуски або просто ласувати, запиваючи молоком. Але також фініки корисні для нашого організму.
У 100 грамах міститься ця кількість поживних речовин:
Вуглеводи: 75 грам
Клітковина: 7 грам
Білок: 2 грами
Калій: 20% від щоденної норми
Магній: 14% від щоденної норми
Мідь: 18% від щоденної норми
Марганець: 15% від щоденної норми
Залізо: 5% від щоденної норми
Вітамін B6: 12% від щоденної норми
У фініках містяться різні антиоксиданти, які зменшують ризик захворювання на деякі недуги. Вони захищають ваші клітини від вільних радикалів, які можуть призвести до захворювань. Якщо порівнювати фініки з висушеною сливою або інжиром, то фініки мають найвищий рівень антиоксидантів. Нижче наведено 3 найбільш сильнодіючі антиоксиданти, що містяться у фініках:
- Флавоноїди: зменшують запалення, знижують ризик захворювання на діабет, хворобу Альцгеймера або певними видами раку.
- Каротиноїди: сприяють нормальній роботі серця, а також запобігають розвитку хвороб, пов'язаних з очима, наприклад, такі, як дистрофія жовтої плями.
- Фенолокислота: відомі за їх протизапальні властивості, також зменшують ризик захворювання на рак або хвороби серця.
Фініки - це джерело фруктози, яка є натуральним видом цукру, що міститься у фруктах. Тому фініки самі по собі дуже солодкі та мають витончений смак карамелі. Вони чудово замінюють білий цукор завдяки поживним речовинам, клітковині та антиоксидантам, які в них містяться. Найкращий спосіб заміни білого цукру – це фінікова паста. Але не варто забувати, що незважаючи на всі поживні речовини та клітковину, фініки залишаються висококалорійним фруктом і краще їх вживати у комбінаціях.
Фініки неймовірно багатогранні і є чудовою закускою. Їх часто комбінують з мигдалем, арахісовою пастою або м'яким сиром. Фініки також дуже липкі, тому їх можна використовувати як додаток до випікання. Також їх можна комбінувати з горіхами та насінням, щоб зробити корисний батончик або енергетичну кульку. Більш того, з їх допомогою можна підсолоджувати соуси, або додавати в смузі або вівсяну кашу.
Країна виробник: Алжир
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 2,0 г
Жири: 0,4 г
Вуглеводи: 74,5 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1221кДж/292ккал
Основні атрибути | |
---|---|
Вага | 150 г |
Країна виробник | Алжир |
Тип продукції | Сушені |
Культура | Фініки |
Тип | Фасовані |