128 ₴
Житнє борошно відрізняється від пшеничного більш темним відтінком і низьким вмістом клейковини, тому житній хліб та булочки довго зберігають свіжість. Однак недолік клейковини впливає на обсяг випічки – вона не така пишна, більш щільна, волога, з кислуватим присмаком, і щоб усунути цей недолік, рекомендується змішувати житнє борошно з пшеничного. З житнього борошна крім хліба виходять смачні пряники, млинці, коржі, кекси, булочки і ароматна основа для квасу.
У ній міститься більше кальцію та фосфору, ніж у пшениці, тому вона зміцнює кістки та відновлює роботу хрящів, а лікування житнім борошном популярне в народній медицині. Замішування тіста з житнього борошна - більш трудомісткий і складний процес, проте досвідчена господиня може легко освоїти цю науку, тим більше що житній хліб був звичною стравою у всіх сім'ях.
Корисні властивості борошна житнього цільнозернового
Цей продукт збагачений цінними вітамінами, мікроелементами та речовинами. Заліза в такому борошні, насправді, більше, ніж у пшеничній муці. І саме це робить продукт незамінним інгредієнтом у раціоні тих людей, які страждають від недокрів'я, зниженого гемоглобіну та анемії. До того ж, клітковина благотворно впливатиме на імунітет людини, сприяючи її зміцненню. А також вона регулюватиме перистальтику кишечника.А такий антиоксидант, як вітамін E, знижуватиме рівень холестерину в крові, а також покращуватиме природний обмін речовин. До того ж, цей вітамін здатний допомогти до мінімуму звести ризик розвитку онкологічної хвороби. А калій здатний покращувати роботу серцевого м'яза. Житнє борошно корисне і для волосся, тому що живить і зміцнює їх.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 9,0 г
Жири: 1,7 г
Вуглеводи: 61,5 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1255 кДж/300 ккал
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Культура | Жито |
Вага | 3 кг |
Упаковка | Дой-пак |