35 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Всі знають, як виглядає житнє борошно - вона відрізняється від пшеничного більш темним відтінком і низьким вмістом клейковини, тому житній хліб і булочки довго зберігають свіжість. Однак недолік клейковини впливає на обсяг випічки – вона не така пишна, більш щільна, волога, з кислуватим присмаком, і щоб усунути цей недолік, рекомендується змішувати житнє борошно з пшеничного. З житнього борошна крім хліба виходять смачні пряники, млинці, коржі, кекси, булочки і ароматна основа для квасу.
Енергетична цінність житнього борошна становить 305 ккал, і така калорійність вважається низькою, тому житні хлібобулочні вироби показано тим, хто сидить на дієті. Чим ще корисна житнє борошно? У ній міститься більше кальцію і фосфору, ніж у пшениці, тому вона зміцнює кістки і відновлює роботу хрящів, а лікування житнім борошном популярне в народній медицині. Замішування тіста з житнього борошна – більш трудомісткий і складний процес, однак досвідчена господиня може легко освоїти цю науку, тим більше що житній хліб здавна був звичною стравою у всіх сім'ях.
Основні | |
---|---|
Виробник | Серпень |
Країна виробник | Україна |
Культура | Жито |
Ґатунок | Обдирний |
Упаковка | Пакет |
Вага | 1 кг |