Ячмінна крупа – це подрібнені зерна ячменю.
Особливості та користь ячної каші для організму визначаються властивостями нешліфованих зерен ячменю. Як джерело корисних «повільних» вуглеводів, зварена на воді каша дає почуття насичення, забезпечує нормальну роботу ШКТ, прискорює обмінні процеси. Корисні речовини у її складі, підтримують та захищають клітинні мембрани від пошкодження, оптимізують роботу щитоподібної залози, нормалізують сон.
Користь ячмінної крупи
Ячна крупа багата на вітаміни групи В, які нормалізують роботу нервової системи, живлять мозок, позитивно впливають на апетит і сон.
Вітамін РР відповідає за кровообіг, покращує стан шкіри, нігтів та волосся. Вітамін Е впливає на велику кількість біохімічних процесів організму.
Білок, який міститься в ячній каші, є незамінним для організму. Він блокує процеси старіння, бореться з вірусами, інфекціями та різними внутрішніми запаленнями.
У ячмінній каші багато клітковини, яка допомагає очистити шлунково-кишковий тракт від шлаків та токсинів, нормалізує роботу шлунка.
Застосування у кулінарії
Дієтичну ячну кашу готують на воді. Часто її запікають у духовці з олією, цукром та горіхами. Каша чудово поєднується з медом, варенням, сметаною та молоком. Також, кашу можна подавати з м'ясним рагу.
Країна виробник: Україна
Харчова (поживна) цінність на 100 г:
Білки: 8,9 г
Жири: 1,9 г
Вуглеводи: 69,8 г
Енергетична цінність (калорійність на 100 г): 1446 кДж/345 ккал