207 ₴
Показати оптові ціниОрегано є популярною приправою, яку люблять і цінують у багатьох кухнях світу! Свіжі листочки або висушена суспензія додаються в овочеві, злакові, фруктові, ягідні страви. Орегано використовують і для випічки і напоїв. Ця трава хороша в начинках для пирогів і соусах. Рослина додають для ароматизації рослинних масел. Це популярний компонент в складі солінь і маринадів.
Основна користь орегано пояснюється насиченим складом цієї рослини.
До складу листя, стебел і квіточок входять:
- бета-каротин;
- вітаміни групи «В» ( «В2», «В6», «В9»);
- вітаміни «Е», «К», «РР», «С», «А»;
- калій, магній, кальцій;
- йод, натрій, залізо;
- фолієва, розмаринова кислота;
- карвакрол;
- дубильні речовини;
- антиоксиданти;
- ефірні масла.
Варто виділити наступні корисні властивості орегано:
- розріджує і м'яко виводить мокроту;
- сприяє виведенню зайвої рідини з організму, усуває набряки;
- формує стійкий імунітет;
- надає вторгнень дію, прибирає коліки і метеоризм;
- заспокоює слизові оболонки шлунку, усуває нудоту;
- сприятливо впливає на кишечник;
- нормалізує підвищений тиск;
- налагоджує обмінні процеси в організмі;
- покращує самопочуття при простудних захворюваннях;
- позитивно впливає на ендокринну систему.
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Греція |
Тип спецій | Орегано (материнка) |