Кошик
7567 відгуків

Зараз у компанії неробочий час. Замовлення та повідомлення будуть оброблені з 10:00 найближчого робочого дня (сьогодні).

ECOLOTOS інтернет-магазин натуральних продуктів харчування
+380 (96) 360-36-36
+380 (63) 501-80-81
+380 (99) 440-90-98
Кошик
Тамаринд "AL-RAII" 500 г, Індія
влево
  • Тамаринд "AL-RAII" 500 г, Індія, фото 2
вправо

Тамаринд "AL-RAII" 500 г, Індія

  • Немає в наявності
  • Код: T-1774

156 ₴

+380 (96) 360-36-36
Telegram, Viber
  • +380 (63) 501-80-81
  • +380 (99) 440-90-98
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики

Тамаринд - це індійський фінік. Він дуже поживний і в ньому міститься велика кількість клітковини, білка, вуглеводів, сахарози. Це продукт з високою калорійністю. М'якоть тамаринду має високу харчову цінність, яка обумовлена присутністю в ній вітамінів групи В, А, Е, К, С; холін та ін.

Холін грає важливу роль в обмінних процесах. Він потрібен для правильного функціонування головного мозку, печінки, нирок. Нікотинова кислота допомагає засвоєнню кальцію, магнію, фосфору. При дефіциті цієї речовини в організмі виникають нервові розлади, шкірні захворювання, втома. Аскорбінова кислота стимулює вироблення стресових гормонів, допомагає справлятися з емоційними і фізичними навантаженнями.
У плодах тамаринда високий вміст таких мікроелементів, як калій, фосфор, магній, кальцій, натрій.

Калій підтримує нормальне функціонування кістково-м'язової системи, кровоносної, видільної. 98% цієї речовини розміщено в клітинах тканин організму. Фосфор формує структуру кісток, зубів. Там знаходиться близько 70% цього елемента. Він зберігає енергію, впливає на розумові здібності. Магній регулює температуру тіла, бере участь в ліпідному і вуглеводному обмінах. Він важливий для хорошої роботи серця, нирок, печінки. Недолік магнію проявляється постійною втомою, втратою апетиту. Кальцій формує кісткову структуру, впливає на вироблення нейромедіаторів. Він потрібен для передачі нервових імпульсів в клітинах, правильної роботи м'язової тканини. Натрій регулює водно-сольовий баланс.

Застосування

Крім народної медицини, індійський фінік знаходить застосування в косметології, побуті азіатів. Його використання в області кулінарії важко переоцінити. З його м'якоті роблять не тільки солодощі, а й добавки до м'ясних, рибних страв. Східна кухня часто використовує тамаринд не тільки, як основний компонент, але і як спеції. Включає цей інгредієнт і відомий на весь світ суп Том Ям. На основі фрукта готують такі страви: цукерки, десерти, джеми, желе, чаї, соки, соуси, пасти, салати і каші.

Для десертних страв застосовується дозрілий фрукт, що володіє солодким смаком. В якості спецій використовують недозрілі боби, які надають овочевих і м'ясних страв гірчинку. На основі тамаринда готують знаменитий вустерский соус.

Основні атрибути
Країна виробникІндія
Вага500 г
КультураТамаринд
Склад100% тамаринд
Інформація для замовлення
  • Ціна: 156 ₴
Тамаринд "AL-RAII" 500 г, ІндіяТамаринд "AL-RAII" 500 г, Індія
Немає в наявності
156 ₴
+380 (96) 360-36-36
Telegram, Viber
  • +380 (63) 501-80-81
  • +380 (99) 440-90-98

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner