Ваніль у стручках – справжня кулінарна розкіш. М'які, блискучі та маслянисті стручки ванілі мають насичений аромат, який здатний прикрасити будь-яку випічку, десерт або напій. Для випічки зазвичай використовується насіння стручків ванілі, а для застосування ванілі як харчового ароматизатору можна брати цілі стручки. Ваніль, безперечно, один із найвідоміших ароматів у світі – це друга найдорожча спеція після шафрану. Її висока вартість обумовлена тим, що запилення квітів необхідно проводити вручну, збирання врожаю не поступається за складністю винним плантаціям, а процес сушіння займає до 8 місяців. Корисні властивості: · Високий вміст антиоксидантів зумовлює здатність ванілі посилювати імунітет, прискорювати відновлення після хвороб та пригнічувати запальні процеси. · Активні речовини ванілі покращують приплив крові до шкіри голови, завдяки чому волосся отримує більше корисних елементів. Це прискорює їх зростання та покращує зовнішній вигляд. · Ваніль допомагає організму контролювати рівень холестерину. Це суттєво знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. · Аромат ванілі заспокоює, покращує настрій, сприяє розслабленню та нормалізації сну, тому ефірну олію ванілі рекомендується використовувати для масажів та ароматерапії в періоди стресових навантажень.