Борошно з м'якоті гарбуза
Для виробництва борошна з м'якуша гарбуза гарбуз очищають від шкірки, відокремлюють насіння і нарізають, після чого її розварюють і протирають через сито. Для більшої однорідності пюре гомогенізують під впливом тиску і відправляють сушитися.
Після сушіння гарбузове пюре набуває кремовий колір і гігроскопічність структуру. Гарбузовий порошок має приємний солодкуватий присмак.
Борошно з м'якоті гарбуза містить вітамін А, С, РР, К і вітаміни групи В. Вона також багата на омега-3 жирні кислоти. У гарбузовому порошку міститься велика кількість легкозасвоюваного рослинного білка і незамінних амінокислот. Також вона багата каротином і рекомендується людям із порушенням зору. За вмістом заліза гарбуз - чемпіон, корисна тим, хто страждає анемією. Пектинові речовини, виявлені в гарбузі у великій кількості, сприяють виведенню з організму токсичних речовин і холестерину. Гарбузове борошно ідеально підходить для приготування дитячого і дієтичного харчування.
Якщо борошно з м'якоті гарбуза розвести у питній воді, вийде корисний напій, а якщо її заварити окропом або гарячим молоком, додати мед, олію, спеції за смаком то вийде смачна гарбузова каша. Також муку можна додавати в каші, супи, йогурт, різну випічку.