19 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 100 грн
Сванська сіль – це грузинська приправа, походження якої тісно пов'язане з гірським районом, розташованим на північному заході Грузії, у самому серці Кавказьких гір – Сванетією, де проїжджі дороги з'явилися порівняно недавно. Щоб дістатися туди, необхідно було здійснити піший похід крутими гірськими стежками, тягнучи всю поклажу, в тому числі і сіль, на собі. Ось і вигадали винахідливі жителі змішати сіль з різними пряними травами, які вдосталь виростають на схилах гір.
Отримана в результаті ароматна суміш мала зовсім особливий, дивовижний гострий і пряний смак, і неповторний аромат і так сподобалася місцевим жителям, що вони стали користуватися нею постійно. Сьогодні вона широко поширена не лише у Сванетії, а й по всій Грузії, і навіть за межами країни, а національну грузинську кухню й не можна уявити без сванської солі.
Тим не менш, основний набір спецій наступний: сіль, уцхо-сунелі - пряність, що отримується з насіння блакитного пажитника (страви в які додається уцхо-сунелі, набувають приємного горіхового аромату), часник, насіння кропу і коріандру, пекучий червоний перець, дикий кмин (Гірський). Всі інгредієнти ретельно перетирають у ступці і сміливо використовують для приготування різних страв. Використовується сванська сіль скрізь, де може знадобитися сіль, перемішана з запашними спеціями - у салатах, при маринуванні м'яса на шашлик, при смаженні риби, при тушкуванні овочів, при засолюванні продуктів, для приготування аджики - куди тільки вистачить фантазії.
Склад: сіль, коріандр, куркума, уцхо-сунелі, кріп, перець червоний чилі, кмин, часник.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип спецій | Сванская сіль |
Упаковка | Дой-пак |
Вага | 50 г |
Склад | сіль харчова, коріандр, куркума, уцхо-сунелі, кріп, перець червоний чилі, кмин, часник. |